Taka potrawa na szybko, ale tym razem pomidorki nie lądują na toście czy bagietce, ale są podane razem z ziemniakami. Jak najbardziej jest to świetne dopasowanie: ziemniaki, czosnek, pomidorki, ser. :-)
Ziemniaki z pomidorami po włosku
Składniki:
3 ugotowane ziemniaki,1 ząbek czosnku,
2 pomidory,
10 dag serka mascarpone,
pęczek kolendry,
oregano, cząber,
sól, pieprz,
oliwa
Przygotowanie:
Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy ziemniaki pokrojone na kawałki. Następnie smażymy przez 3-4 minuty. Ściągamy ziemniaki na talerz.
Pomidorki parzymy gorącą wodą i ściągamy skórkę. Kroimy pomidor na ósemki.
Wrzucamy na oliwę. Dodajemy zmiażdzony czosnek, przyprawy. Po 2 minutach, dodajemy rozdrobniony ser. Smażymy jeszcze 2 minuty.
Kładziemy pomidorki na ziemniaki, z wierzchu posypujemy wszystko posiekaną kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz