Twoja wyszukiwarka

czwartek, 22 lipca 2010

Tłuściutkie ziemniaki w rosole


Składniki:

4 ziemniaki
0,5 l rosołu
1 łyżka mąki
1 łyżka smalcu
1 łyżeczka słodkiej papryki
koperek

Przyrządzenie:

Obrane ziemniaki zalać wrzątkiem i podgotować. Następnie wyciągnąć z wody, pokroić na talarki. W rosole rozprowadzić mąkę. Ziemniaki należy włożyć do rondla, zalać rosołem, dodać łyżkę smalcu i posypać słodką papryką. Gotować do miękkości i powstania sosu. Tuż przed podaniem, dodać posiekany koperek. Mamy szybko przyrządzone ziemniaki, od razu z sosem.

1 komentarz:

  1. Myślę, że takie ziemniaki będą fajnie pasować do jakiegoś steka na obiad.

    OdpowiedzUsuń