Twoja wyszukiwarka

czwartek, 13 października 2011

Frittata z cukinią i ziemniakami


Składniki:
2 ziemniaki
1/2 małej cukinii
3 jajka
10 dag drobno startego sera
sól, pieprz
oliwa

Przyrządzanie:

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Cukinię obieramy, jeśli skóra jest twarda, a następnie również kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię i wlewamy oliwę. Wrzucamy warzywa. Smażymy ok. 10 minut na średnim ogniu. Wówczas wlewamy roztrzepane jajka połączone z serem. Po 3 minutach przewracamy omlet na drugą stronę* i smażymy jeszcze 2 minuty.

2 komentarze:

  1. * aby przewrócić omlet na drugą stronę, połóż talerz na patelni, przewróć patelnię, po czym zsuń odwrócony omlet z powrotem na patelnię.

    OdpowiedzUsuń