

8 ziemniaków
2 bakłażany
1 cukinia
1 papryka
3 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
sól, pieprz biały
2 łyżki mieszanki ziół:
rozmaryn, oregano, bazylia, szałwia, nasiona kopru włoskiego, tymianek, natka pietruszki
Przyrządzanie:
Obieramy ziemniaki i kroimy na plastry. Cukinię kroimy na półkrążki, a bakłażany na grube plastry. Paprykę na cieniutkie paseczki. Rozgrzewamy piekarnik. Na blaszce rozkładamy papier. Kładziemy na niego warzywa, które posypujemy mieszanką posiekanych, świeżych ziół, solą i pieprzem (wedle uznania). Wszystko z wierzchu polewamy oliwą. Pieczemy 25-30 min. w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
Można dodać pieczarki albo boczniaka. Bakłażan trzeba pokroić na grubo, bo szybciej spieka się niż cukinia.
OdpowiedzUsuńjeśli to smakuje tak dobrze jak wyglada to jest to spoko potrawa;)
OdpowiedzUsuńO z dodatkiem boczniaka byłoby też super. Świetny pomysł wart zrobienia :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam !!!
Iwona