Twoja wyszukiwarka

piątek, 20 września 2013

Papadamy z ziemniaków

Papadamy - indyjskie plackoczipsy, rodzaj pieczywa, dodawany do obiadu lub bedący przekąską. Są bardzo popularne w kuchni indyjskiej, ale możemy zrobić je samemu. Wystarczą ugotowane ziemniaki (ale nie rozgotowane) i przyprawy, takie jak kolendra, kmin czy garam masala. Poniżej wklejam film instruktażowy, który znalazłem na youtube.

 



Oczywiście suszenie placków na słońcu, możemy zastąpić podpiekaniem w piekarniku na niskiej tempetarurze. Przed podaniem zanurzamy na kilka sekund w gorącym oleju. Smacznego ! :-)

 

1 komentarz:

  1. Dzień dobry,
    Uprzejmie proszę o przekazanie kontaktowego adresu e-mail i bloga którego dotyczy wiadomość na kontakt@blog-media.pl. W najbliższym czasie chciałabym przedstawić możliwość współpracy.
    pozdrawiam serdecznie

    Magda

    OdpowiedzUsuń