Twoja wyszukiwarka

poniedziałek, 19 września 2011

Włoska frittata


Składniki:

1 cebula
1 zielona papryka
2 obrane ziemniaki
3 jajka
10 dag startego zera żółtego
sól, pieprz, cząber (opcjonalnie)
oliwa do smażenia
ogórek małosolny, świeże oregano

Przyrządzanie:



Pokrojono drobno cebulę i paprykę szklimy na oliwie przez 1-2 minuty. Dorzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy przez 8-10 minut. Tymczasem, ubijamy jajka z solą i pieprzem, łączymy z połową startego sera i wlewamy to na warzywa na patelni. Po kilku minutach przewracamy na drugą stronę (można pomóc sobie dużym talerzem pzry przewracaniu). Posypujemy wierzch drugą połową pozostałego sera. Smażymy jeszcze 2 minuty. Gotowy omlet dekorujemy plasterkami ogórka i świeżymi listkami oregano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz