Twoja wyszukiwarka

niedziela, 13 stycznia 2013

Ziemniaki z pomidorami po włosku

 

Taka potrawa na szybko, ale tym razem pomidorki nie lądują na toście czy bagietce, ale są podane razem z ziemniakami. Jak najbardziej jest to świetne dopasowanie: ziemniaki, czosnek, pomidorki, ser. :-)

 

Ziemniaki z pomidorami po włosku


Składniki:

3 ugotowane ziemniaki,
1 ząbek czosnku,
2 pomidory,
10 dag serka mascarpone,
pęczek kolendry,
oregano, cząber,
sól, pieprz,
oliwa 


Przygotowanie:

Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy ziemniaki pokrojone na kawałki. Następnie smażymy przez 3-4 minuty. Ściągamy ziemniaki na talerz.

Pomidorki parzymy gorącą wodą i ściągamy skórkę. Kroimy pomidor na ósemki.
Wrzucamy na oliwę. Dodajemy zmiażdzony czosnek, przyprawy. Po 2 minutach, dodajemy rozdrobniony ser. Smażymy jeszcze 2 minuty. 
Kładziemy pomidorki na ziemniaki, z wierzchu posypujemy wszystko posiekaną kolendrą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz